• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi resmen hizmete girmiş oldu.

YEREL 7.03.2025 21:03:00 0
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Yaptığımız tüm çalışmalar, ürettiğimiz tüm projeler gibi kent lokantalarımız ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofislerimizle ekonomik zorluk yaşayan komşularımızın yanında olmayı hedefliyoruz”

Üsküdar Belediyesi tarafından Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışları, Türiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun yanı sıra, Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar, CHP Üsküdar Meclis Üyeleri, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu, Kent Lokantası ile Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışına katılmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Umuyorum Kent Lokantası çok büyük bir katkı sunduğu insanlarımıza güzel hizmetler sunacak. Ama özellikle kentsel dönüşüm noktasında, insanlarımıza adaletli bir biçimde süreçlerini yönetmekle ilgili, yine burada bir iletişim ofisinin kurulmasıyla beraber, hizmetin vatandaşımızın ayağına götürülmesi noktasında özel bir hizmeti sunuyor olacak. Hem Sinem Hanım’a hem emeği geçen Üsküdar Belediyesi yöneticisi ve arkadaşlarına teşekkür ediyor, her iki hizmetin Üsküdar’ımıza ve İstanbul’umuza, tabii ki Ünalan mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin”

Vatandaşların yoğun ilgisinin kendisi için “Nimet” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Gerçekten kendi adıma diyorum ki; Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin ve çok güzel hizmetler yapmaya devam edelim. Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır. İnsana hizmet etmenin, yaradana dönük en büyük ibadetlerden biri olduğunun bilincindeyim. Aynı zamanda insanını yaşatan, güçlendiren, insanına hizmet eden devletler bakidir. Onun için, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişler. Bu bağlamda, bu şehirde yaşayan her insanımızı birbirinden ayırmadan, her evladımızı, her genç kızımızı, oğlumuzu hanımefendiyi, beyefendiyi, yaş almış abilerimizi, ablalarımızı birbirinden ayırmadan, bu memleketin ve bu şehrin nimetlerini sizinle paylaşmak ve sizlere bunu eşitleyerek dağıtabilmek için yüksek bir gayretle çalıştığımı, bütün hemşerilerim bilsin isterim. Bu konuda, mübarek Ramazan ayında birbirini hissetmenin, birbiriyle iyi komşuluk yapmanın, birbiriyle varlığı paylaşmanın, yani tam da bunun belki en kutsal şekilde hissedildiği, İstanbul’un en eski, tarihi Üsküdar ilçesinde dillendirmenin özel bir önemi var. Bu mahalleler, komşuluğu çok iyi bilirler. Bu bağlamda biz, her insanın birbirine iyi bakmasını istediğimiz ilçeler, şehirler ve bir ülke var etmek istiyoruz.”

“Bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi”

İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Bugün yoksulluk, çok derin bir seviyeye indi. İnanın yoksulluğun acı vermediği yuva, çok az artık ülkemizde. İşsizliğin ve aynı zamanda ekonomik stresin insanlarımıza yüklediği umutsuzluk ayrı bir boyut. İşte bütün bunlar, bu cennet vatana, bu güzel ülkeye asla yakışmıyor. Bunu hep beraber düzelteceğiz. Hep beraber düzelteceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü bu milletin evlatlarının başaramayacağı hiçbir şey yok. Sizlerin hazır olduğunu görüyorum. Gece, gündüz, nerede olsam, bu güzel hizmetleri her yerde sizinle paylaştığımda, pazarları ziyaret ettiğimde, insanlarımız bize şunu söylüyor: ‘Hadi, hadi artık. Hadi şu memleketi değiştirelim.’ Acele ediyor insanımız. Acele ediyor, sırtımızı sıvazlıyor. Diyor ki; ‘Artık bu memleket değişmeli.’ Değişmeli mi? İşte bu memleketin değişmesi için kol kola, omuz omuza, meseleyi partiler üstü bir seviyeye taşıyarak, bu memleketin, bu milletin geleceğini en güzel şekilde inşa etmek, bu milletin barışını, birliğini, beraberliğini inşa etmek, bu memleketin hafızasından yoksulluğu silmek, insanlarımızla bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi diyorum. Ramazan ayının bütün bereketi üzerinize olsun. Bereketiyle evlerinize dolsun. Allah, hepinizi korusun. Tutulan oruçlarınız kabul olsun. Hepinizi çok seviyorum. Hizmetler hayırlı uğurlu olsun.”

“Refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da, “Yaptığımız tüm çalışmalar, ürettiğimiz tüm projeler gibi kent lokantalarımız ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofislerimizle ekonomik zorluk yaşayan komşularımızın yanında olmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Çocuklarımıza, kadınlarımıza, emekli ve öğrencilerimize, esnafımıza, işçimize ve memurumuza, kısacası toplumun tümüne hitap eden projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz.” diyen Dedetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üsküdarlıların hakkını Üsküdarlıya vermek amacıyla çıktığımız yolda, refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz. Tabii hak demişken, Ramazan ayındayız. Ve bu ayda hem doğruluğu hem adaleti bir kere daha hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle hukuku siyasi çıkarlarına alet etmekten çekinmeyenlerin, bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine, adalet duygusu ve hak kavramı üzerine düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bir kez daha Ramazan ayının mübarek olmasını ve ülkemize refah, kardeşlik ve adalet getirmesini diliyorum.”

Kent Lokantası’nda iftar

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi resmen hizmete girmiş oldu. Ünalan Kent Lokantası’nın ilk yemekleri, İmamoğlu ve Dedetaş tarafından dağıtıldı.

64 kişilik kapasiteye sahip olan Ünalan Kent Lokantası, 137 metrekare kullanım alanıyla hizmet verecek.

Bu lokanta, Üsküdar’daki 4’ncü Kent Lokantası, Üsküdar Belediyesi tarafından açılan 3’ncü kent lokantası oldu.

İlçedeki kentsel dönüşüm sürecini vatandaşlara daha iyi anlatmak, hak sahiplerinin bilinçli ve sağlıklı kararlar almasını sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi’nce açılan 3. Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi de hizmete girmiş oldu.

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

Kartal’da Hafta Sonu Tiyatro Keyfi

Türkiye’de İlk 20, Antalya’da Zirve

Bayram Tatilinde Kitap Okumanın Keyfini Çıkarın

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

LGS MOTİVASYON SEMİNERİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

ÇOCUKLAR EL YAPIMI KÂĞITLA HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

Her Şeyi Değiştiren Bir Yürek Anne Kadın Emeği Pazarı Kartal’da açıldı

KÂĞITHANE’DE HAŞERE VE SİNEKLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE

ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ SERİKSPOR TARİH YAZDI

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

GELECEĞİN ÇEVRE ELÇİLERİ ATIKLARIN DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Değerli ol, varlığını hisset

Kartal’da Engelliler Haftası maçında kazanan dostluk oldu

YAŞAM BAHÇESİ YAZA HAZIR

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı’nın 165’incisi Gerçekleştirildi

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

Enis Arıkan Münih yolcusu!

Ünlü rekabet dizi oluyor

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE…

ADD'den 8 Mart Açıklaması

ADD GENEL MERKEZİ SUBAYLARA SAHİP ÇIKTI

KARTAL ADD DEVRİM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2