-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,32% 0,24
-
EURO
50,85% 0,11
-
GRAM ALTIN
6919,28% 1,03
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu, Kartal’da Düzenlenecek
Kartal Belediyesi, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’nun bu yıl 15’incisini gerçekleştiriyor.
KARTAL’DA DEMOKRASİ VE AYDINLANMA İÇİN 15. KEZ KOŞULACAK
Kartal Belediyesi, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’nun bu yıl 15’incisini gerçekleştiriyor. “Spora Adım At, Kartal’a Hareket Kat” sloganıyla düzenlenecek olan organizasyona, Türkiye’nin dört bir yanından 1500’ün üzerinde sporcu katılacak.
24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde düzenlenen hain saldırı sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun, demokrasi, hukuk ve aydınlanma mücadelesini unutturmamak amacıyla hayata geçirilen Uğur Mumcu Yol Koşusu, bu yıl da Kartal sokaklarında güçlü bir anma duygusuyla gerçekleştirilecek.
25 Ocak 2026 Pazar günü Kartal Meydanı’nda düzenlenecek koşu, saat 10.30’da start alacak. Yarış öncesinde sporcular için 08.00 – 09.30 saatleri arasında kit dağıtımı yapılacak. Lisanslı ve amatör sporcuların katılımına açık olan organizasyonda, katılımcılar 10 kilometrelik parkurda Uğur Mumcu’nun anısı için koşacak.
Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve sporun birleştirici gücünü toplumsal hafıza ile buluşturmayı hedefleyen organizasyon, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Team Kronos iş birliğiyle düzenlenecek.
Başkan Gökhan Yüksel’den davet
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartallı komşularını davet ettiği yol koşusuna ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Uğur Mumcu, kalemiyle gerçeğin peşinden giden, karanlığa karşı aydınlığı savunan bir gazeteciydi. Onu yalnızca anmak değil, temsil ettiği değerleri yaşatmak da hepimizin sorumluluğu. Bu nedenle Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’nu her yıl kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm sporseverleri, 24 Ocak’ta yitirdiğimiz bu büyük aydını anmak ve dayanışmayı büyütmek için Kartal Meydanı’nda birlikte koşmaya davet ediyorum" dedi.

TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU
Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması
Ramazan Destekleri Tamamlandı
Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı
Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı
CHP PENDİK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİNE KATILDI
PENDİK CHP'DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET
Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması
Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı
10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, BASIN MENSUPLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha
TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU
Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı
Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi
Çorbada Bizim de Tuzumuz Var
GELENEKSEL İFTARA YOĞUN KATILIM
MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR MİTİNGİ PENDİK'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti
Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programında Buluştu
Okullarda Sıfır Atık Projesi Başladı
Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA
SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT
8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA
NİYAZİ GÜNERİ İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU
Yakacık Kadın Yaşam Merkezi Kapılarını Kadınlar İçin Açtı
Yükleniyor





