• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,07% 0,04
  • EURO

    51,04% -0,29
  • GRAM ALTIN

    7337,06% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Kartal Belediyesi Kadın Meclisi Üçüncü Toplantısını Gerçekleştirdi

Kartal Belediyesi’nin “Herkes için daha eşit bir Kartal” vizyonuyla hayata geçirdiği Kadın Meclisi, 2024-2025 çalışma döneminin üçüncü toplantısını Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

KARTAL 2.05.2025 18:50:00 0
Kartal Belediyesi Kadın Meclisi Üçüncü Toplantısını Gerçekleştirdi

Toplantıya Kadın Meclisi Başkanı İldem Dede başkanlık etti. Başkan Gökhan Yüksel de meclis toplantısını yakından takip etti ve konuşmasında “Kadınların sesi bizim yol haritamızdır. Bu meclisten çıkan her karar, belediyemizin gündeminde somut karşılık bulacaktır,” diyerek Kadın Meclisi’ne desteğini bir kez daha ifade etti.

Kadın Meclisi’nin karar alma süreçlerine kadınların katılımını artırmak, toplumsal farkındalık yaratmak ve eşitlikçi politikaları desteklemek amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen toplantının son oturumunda hem gündem maddeleri hem de çeşitli farkındalık başlıkları ele alındı.

Toplantı gündemi ve sunumlar

Toplantı, Meclis Başkanı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gündem dışı konuşmalar bölümünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Otizm Farkındalık Haftası, Cinsel Taciz Farkındalığı Eylem Günü, Ruh Sağlığı Farkındalık Haftası, Anneler Günü ve Diyetisyenler Günü gibi özel günlere yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, müdürlük tarafından yürütülen projelere ve alınan kararlara ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Karacan’ın ardından, Kadın Meclisi bünyesindeki komisyonlar sırasıyla raporlarını sundu. Kentsel Hizmetler, İstihdam, Katılım, Sağlık, Eğitim ve Şiddet Komisyonlarının çalışma raporları toplantıya katılanlarla paylaşıldı.

Kartallı kadınlara destek için indirim protokolleri imzalandı

Toplantının dikkat çeken gündemlerinden biri de “Kartallı Esnaf, Kadın ve Ailenin Yanında” projesi kapsamında hayata geçirilen iş birlikleri oldu. Kartal Kadın Meclisi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında, ilçede faaliyet gösteren birçok sağlık kurumu, eğitim kuruluşu ve çeşitli sektörlerdeki esnafla protokol imzalandı.

Bu protokollerle, Kartal’da yaşayıp Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuran tüm kadınlar; doğum ücretlerinden kadın hastalıkları testlerine, kişisel bakım hizmetlerinden çocuklarının eğitim ihtiyaçlarına kadar birçok alanda özel indirim hakkı elde edecek.

İndirimli hizmet sunacak kurumlar arasında Kartal Tıp Merkezi ve Hayat Şifa Hastanesi gibi sağlık kuruluşlarının yanı sıra, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Özel Kartal Doruk VIP Özel Öğretim Kursu, Nazmi Arıkan Atalar Fen Bilimleri Kursu ve Ege Bilim Okulları gibi özel eğitim kurumları da yer aldı. Ayrıca Pembe Köşk Düğün Salonu, Gülbeyaz Gelinlik, Uzmanlar Spor Kulübü, Başarı Spor Akademisi ve Başak Hanbay Sağlıklı Zayıflama ve Güzellik Merkezi de protokole dahil edilen işletmeler arasında yer aldı.

Kartal Belediyesi bu iş birliğiyle kadınların sosyal hayata daha güçlü katılımını desteklemeyi, ekonomik yüklerini azaltmayı ve yerel hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Başkan Gökhan Yüksel’den güçlü mesajlar

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de meclis oturumunun sonuna doğru yaptığı konuşmada, kadınların toplumda daha özgür, eşit ve güçlü olmaları için belediye olarak kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Başkan Yüksel, kadın mücadelesinin sadece özel günlerle sınırlı olmadığını, 365 gün boyunca süren bir dayanışma ve dönüşüm süreci olduğunu ifade etti.

Kadın Meclisi’nin Kartal’daki yerel demokrasinin önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Yüksel, buradan çıkan her önerinin, her kararın kendileri için yalnızca bir temenni değil, hayata geçirilecek bir eylem planı olduğunu söyledi. “Kadınların sesi bizim yol haritamızdır. Bu meclisten çıkan her karar, belediyemizin gündeminde somut karşılık bulacaktır,” diyerek alınan kararların takip edileceğini ve uygulanacağını vurguladı.

Bu meclisin yalnızca bir temsiliyet aracı değil, gerçek bir toplumsal dönüşüm platformu olduğunun altını çizen Başkan Yüksel, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü başta olmak üzere tüm belediye birimlerinin, burada alınan kararları uygulamakla sorumlu olduğunu ve bu kararlar için gerekli kaynakların üretileceğini açıkça ifade etti.

Kadının önce kendini özgür hissetmesinin, ardından çevresine güç vermesinin toplumsal değişimde temel unsur olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı, Kadın Meclisi’nin mahalle mahalle yayılması, komşulara ulaşması, okul aile birliklerine kadar temas etmesi gerektiğini söyledi. “Bugün buradaki enerjiyi gördüğümde, kadınların bunu başaracağına dair en ufak bir şüphem kalmıyor,” diyerek inancını dile getirdi.

Konuşmasında, Kartal Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal alanda daha güçlü hale gelmesi için geliştirdiği iş birliklerine de değinen Başkan Yüksel, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Kartallı Esnaf Kadın ve Ailenin Yanında’ projesiyle, kentimizdeki hastanelerle, özel eğitim kurumlarıyla ve farklı sektörlerden esnafımızla indirim protokolleri imzaladık. Bu projeyle Kartallı kadınların sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere daha ekonomik ve erişilebilir şekilde ulaşmasını hedefliyoruz. Kadının hayatına değen her noktada onların yanındayız,” dedi.

“Kadınların olduğu yerde üretim, umut, dayanışma vardır. Siz üretin, biz destekleyelim,” diyen Başkan Yüksel, kadınların yalnızca fikir beyan eden değil, karar veren ve yöneten pozisyonda olması gerektiğine dikkat çekti ve belediyenin tüm kaynaklarının bu vizyon doğrultusunda kullanılacağının altını çizdi.

Son olarak, “Burada konuşulan hiçbir şey unutulmayacak. Bu meclisten çıkan her öneri, sadece dinlenmeyecek; izlenecek, uygulanacak ve sonuçları birlikte paylaşılacak,” diyerek katılımcılara teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı, kadınların emeğine, iradesine ve liderliğine duyduğu güveni yineleyerek, “Birlikte çok güzel işler başaracağız,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti

Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programında Buluştu

Okullarda Sıfır Atık Projesi Başladı

Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA

SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT

8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA

NİYAZİ GÜNERİ İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU

Yakacık Kadın Yaşam Merkezi Kapılarını Kadınlar İçin Açtı

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK ATIK EĞİTİMİ

Pendik Belediyesi “Tekne Orucu” Geleneğini Sürdürüyor

ÇAYKARALILAR DERNEK BAŞKANI FATİH KAYA OLDU

PENDİK CHP İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI

Başkan Güneri'den Fatih Yavaş'a Ziyaret

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ

10. Vedat Günyol Deneme Ödülünü “Gölgenin Rüyası” Kazandı

Kartal Belediyesi Zabıta Memuru Alımı İçin Mülakatlar Tamamlandı

KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

28 Şubat’ın Yıl Dönümünde Pendik’te Anma, Sergi ve Tiyatro Programı

BAKSM MART’TA DA KÜLTÜR VE SANATLA DOLUP TAŞACAK

MUHTAR ZİYARETLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

MEHMET AKİF ERSOY VAPURU TEKRAR İSTANBUL'A HİZMET EDECEK

Pendik Protokolü İftar Yemeğinde Buluştu

Heybemizdeki İzler Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

ANAHTAR PARTİ KARTAL İFTAR VERDİ

KASTAMONULULAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

AK PARTİ KARTAL’DAN VEFA İFTARI

Kartal Belediyesi, Afet ve Arama Kurtarma Ekiplerini İftar Sofrasında Buluşturdu

BAŞKAN GÜNERİ VE YÖNETİMİ ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Yükleniyor

loading

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

ÇAYKARALILAR DERNEK BAŞKANI FATİH KAYA OLDU

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ

KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİ KARTAL İFTAR VERDİ

KASTAMONULULAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

GÜRSEL TEKİN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

TUZLA HEM GAZETECİLERİ UNUTMADI

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14