• BIST 100

    16749,94%0,32
  • DOLAR

    43,51% 0,07
  • EURO

    51,43% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6976,90% 1,01
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 1,87

Binlerce araçta göçük oluştu! Japon otomobil devi binlerce müşterisini mağdur etti

Japon otomobil devi Honda’nın yeni Civic modeli araçlarında oluşan göçük ve dalgalanmalardan dolayı binlerce kişi mağdur olduğunu, galericiler ise söz konusu modeli alıp satmadıklarını belirttiler. Firma tepkiler üzerine konuyla ilgili

OTOMOBİL 17.10.2017 14:46:33 0
Binlerce araçta göçük oluştu! Japon otomobil devi binlerce müşterisini mağdur etti

İHA

Japon otomobil devi Honda’nın 2017 FC5 model Civic araçları binlerce araç sahibini mağdur etti. Araç sahipleri otomobillerinin özellikle şase direklerinin yanlarındaki yerlerde irili ufaklı birçok göçük ve dalgalanma oluştuğunu öne sürdüler. Bu konu hakkında mağdur olduklarını dile getiren sürücüler can güvenliklerinden de emin olamadıklarını belirttiler. Sürücüler şikayetlerini defalarca Honda Türkiye’ye bildirseler de herhangi bir yaptırımın olmadığını ve sorunun kullanıcı hatasından dolayı kaynaklandığı cevabını aldıklarını söylediler.

Mağdurlar sosyal medyada birleştiler

Sıkıntılarına kulak vermeyen firmaya kızan mağdurlar sosyal medyada birleştiler. Mağdurlar, Facebook üzerinden kurdukları üye sayfasında kısa sürede 7 bin kişiye ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından bu sayfaya fotoğraf ve video yağmaya başladı. Sayfayı kuran ve tüm mağdurlar adına konuşan Müslim Işık, hiçbir görüşme taleplerine firma tarafından olumlu cevap gelmediğini öne sürdü. Işık, “Bu konuda Türkiye’de şikayetçi olan sadece biz değiliz. Sosyal medya sayfamızda 7 bin aracı olan insan var. Bu insanların ortak sorunu göçük” dedi.

Bayilerde halen bu araçların satıldığını kaydeden Işık, “7’nci ayda araç almış arkadaşımız var. Aracı şuan 450 km’de ve göçük, arkadaşta da var. Şuan bayilerin showroomlarında bulunan tüm araçlarda var bu sorun. Dikkatli bir şekilde bakıldığında dalgalanma şeklinde bariz hatalar var. Zaman içerisinde bunlar çıplak gözle görülebilen ve resimlenebilen göçükler halini alıyor” şeklinde konuştu.

Bu durumdan dolayı mağduriyetlerinin sonlanmasını isteyen Işık, “En azından insanlara telefonda ‘Sizin kullanımınıza bağlı hata’ deyip de geçiştirmeleri gerekmiyordu. Firma örnek bir araç isteyebilirdi, araçlar incelenmeden, rengi dahi bilinmeden müşterilere telefonda ‘Aracın kronik olarak rahatsızlığı yoktur. Fabrikasyon olarak hatasız çıkmıştır. Dış etkenlere bağlı kullanıcı hatası’ denmemeliydi” ifadelerini kullandı.

'Piyasada şuan 25 bin civarında göçüklü araç var'

2016 yılının Aralık ayında aracını 82 bin TL’ye yakın bedelle satın alan sürücü Ercan Tuncer, “Araçtaki sıkıntı C sütün dedikleri kaputla aracın kapısının birleştiği alanda oluşan göçükler. Oralarda küçük küçük dalgalanmalar ve göçükler başladı. Civic yeni kasalardan yaklaşık 30 bin araç piyasaya sürülmüş. 10 bin kişilik grubumuz var. Bizim duyduğumuz kadarıyla bunların tamamında var. Piyasada şuan 25 bin civarında göçüklü araç var” dedi.

Şikayetlerini yetkili mercilere ilettiklerini ancak aldıkları cevapla şaşkınlığa büründüklerini aktaran Tuncer, “Bize ‘Ne diyorsunuz siz? Kesinlikle öyle bir şey olamaz. İlk defa gelen sizsiniz’ dediler. Benden önce yaklaşık bin-bin 500 defa şikayet alınmıştı” ifadelerini kullandı.

'Çocuklar top atmıştır şeklinde gerekçeler sunuluyor'

Yetkili firmadan kendilerine ‘Çocuklar top atmıştır’ şekilde gerekçeler sunulduğunu belirten Tuncer, araçta can güvenliklerinin olması, ikinci elde değer kaybı olduysa o değer kaybının karşılanmasını talep etti.Mağdurlar bu konuyla ilgili şikayetlerini seslerini duyurmak adına yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

Galericiler de rahatsız 'Bu araçları almıyoruz'

Galeri işletmecisi Bülent Dinler ise söz konusu araçtaki problemden haberdar olduklarını belirterek bu tarz araçların ikinci ellerini almadıklarını vurguladı. Dinler, “galerici arkadaşlarla aramızda konuşuyoruz. Şuan bu araçların ikinci ellerini satın almıyoruz. Neden almıyoruz, bu arkadaşların mağduriyetlerinden haberdarız ve başka arkadaşlarımız da mağdur etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Firmadan açıklama

Şikayetlerle ilgili Honda Türkiye’den yazılı bir açıklama geldi. Firmanın açıklamasında “Söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Firmanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Halihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic Sedan modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki kaporta göçükleri ile ilgili, Honda Türkiye olarak resmi bir açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Bu konuda almış olduğumuz müşteri başvuruları ve tespit ettiğimiz bazı sosyal medya paylaşımları üzerine, gerek teknik ekiplerimizce gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerde araçlarımızın fabrikadan çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı kayıt altına alınmıştır. Ancak yine de, müşterilerimizin beyanlarına istinaden söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır.”

MEHMET KILINÇKAYA İSTİFA ETTİ!

GÜRSEL TEKİN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÜNERİ'DEN TÜRKER'E ZİYARET

Kartal Belediyesi’nden Berat Kandili’nde Vatandaşlara Lokma İkramı

Kartal’da Kahkahalarla Dolu Bir Tiyatro Akşamı

KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ

İYİ PARTİ KARTAL GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

TUZLA MEKAN PALMİYE YENİLENEN YÜZÜYLE YENİDEN HİZMETE AÇILIYOR

“KOPUŞ” SANATSEVERLERLE BULUŞTU

AFETLERE HAZIRLIK VE RİSK YÖNETİMİ ODAKLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

SADABAD SARAYI’NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

ÖZGÜR ÖZEL, KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR TERCİH DEĞİL, YAŞAM HAKKIDIR

Kartal Belediyesi Gençlik Meclisi 2026 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Hakikatin Nefesi Neyzen Tevfik, Kartal’da Dualarla Anıldı

ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ, ARKAMIZDA TUZLALILAR VAR

NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ ZİYARETLERE DEVAM EDİYOR

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN YÜKSEL’E ZİYARET

Kartal'da Ailede Etkili İletişim Söyleşisi Gerçekleştirildi

ÇOCUKLAR TATİLİN TADINI SPORLA ÇIKARDI

Kartal’da Uğur Mumcu Anıldı: Mustafa Balbay’dan Anlamlı Söyleşi

Kartal Belediyesi’nden Ara Tatile Özel Çocuk Atölyeleri

Kartal’da 15. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Düzenlendi

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

DEVRİM ŞEHİDİ UĞUR MUMCU KARTAL’DA ANILDI

Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu, Kartal’da Düzenlenecek

GENÇLERE SPOR AKADEMİLERİ YOLUNDA ÜCRETSİZ DESTEK

DEVRİM ŞEHİDİMİZ UĞUR MUMCU'YU ANIYORUZ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

YARIYIL TATİLİNDE TUZLA'DA ÇOCUK COŞKUSU

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

GÜRSEL TEKİN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

TUZLA HEM GAZETECİLERİ UNUTMADI

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

TANYERİ DERNEĞİNDEN GENÇLERE DESTEK

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9