• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Binlerce araçta göçük oluştu! Japon otomobil devi binlerce müşterisini mağdur etti

Japon otomobil devi Honda’nın yeni Civic modeli araçlarında oluşan göçük ve dalgalanmalardan dolayı binlerce kişi mağdur olduğunu, galericiler ise söz konusu modeli alıp satmadıklarını belirttiler. Firma tepkiler üzerine konuyla ilgili

OTOMOBİL 17.10.2017 14:46:33 0
Binlerce araçta göçük oluştu! Japon otomobil devi binlerce müşterisini mağdur etti

İHA

Japon otomobil devi Honda’nın 2017 FC5 model Civic araçları binlerce araç sahibini mağdur etti. Araç sahipleri otomobillerinin özellikle şase direklerinin yanlarındaki yerlerde irili ufaklı birçok göçük ve dalgalanma oluştuğunu öne sürdüler. Bu konu hakkında mağdur olduklarını dile getiren sürücüler can güvenliklerinden de emin olamadıklarını belirttiler. Sürücüler şikayetlerini defalarca Honda Türkiye’ye bildirseler de herhangi bir yaptırımın olmadığını ve sorunun kullanıcı hatasından dolayı kaynaklandığı cevabını aldıklarını söylediler.

Mağdurlar sosyal medyada birleştiler

Sıkıntılarına kulak vermeyen firmaya kızan mağdurlar sosyal medyada birleştiler. Mağdurlar, Facebook üzerinden kurdukları üye sayfasında kısa sürede 7 bin kişiye ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından bu sayfaya fotoğraf ve video yağmaya başladı. Sayfayı kuran ve tüm mağdurlar adına konuşan Müslim Işık, hiçbir görüşme taleplerine firma tarafından olumlu cevap gelmediğini öne sürdü. Işık, “Bu konuda Türkiye’de şikayetçi olan sadece biz değiliz. Sosyal medya sayfamızda 7 bin aracı olan insan var. Bu insanların ortak sorunu göçük” dedi.

Bayilerde halen bu araçların satıldığını kaydeden Işık, “7’nci ayda araç almış arkadaşımız var. Aracı şuan 450 km’de ve göçük, arkadaşta da var. Şuan bayilerin showroomlarında bulunan tüm araçlarda var bu sorun. Dikkatli bir şekilde bakıldığında dalgalanma şeklinde bariz hatalar var. Zaman içerisinde bunlar çıplak gözle görülebilen ve resimlenebilen göçükler halini alıyor” şeklinde konuştu.

Bu durumdan dolayı mağduriyetlerinin sonlanmasını isteyen Işık, “En azından insanlara telefonda ‘Sizin kullanımınıza bağlı hata’ deyip de geçiştirmeleri gerekmiyordu. Firma örnek bir araç isteyebilirdi, araçlar incelenmeden, rengi dahi bilinmeden müşterilere telefonda ‘Aracın kronik olarak rahatsızlığı yoktur. Fabrikasyon olarak hatasız çıkmıştır. Dış etkenlere bağlı kullanıcı hatası’ denmemeliydi” ifadelerini kullandı.

'Piyasada şuan 25 bin civarında göçüklü araç var'

2016 yılının Aralık ayında aracını 82 bin TL’ye yakın bedelle satın alan sürücü Ercan Tuncer, “Araçtaki sıkıntı C sütün dedikleri kaputla aracın kapısının birleştiği alanda oluşan göçükler. Oralarda küçük küçük dalgalanmalar ve göçükler başladı. Civic yeni kasalardan yaklaşık 30 bin araç piyasaya sürülmüş. 10 bin kişilik grubumuz var. Bizim duyduğumuz kadarıyla bunların tamamında var. Piyasada şuan 25 bin civarında göçüklü araç var” dedi.

Şikayetlerini yetkili mercilere ilettiklerini ancak aldıkları cevapla şaşkınlığa büründüklerini aktaran Tuncer, “Bize ‘Ne diyorsunuz siz? Kesinlikle öyle bir şey olamaz. İlk defa gelen sizsiniz’ dediler. Benden önce yaklaşık bin-bin 500 defa şikayet alınmıştı” ifadelerini kullandı.

'Çocuklar top atmıştır şeklinde gerekçeler sunuluyor'

Yetkili firmadan kendilerine ‘Çocuklar top atmıştır’ şekilde gerekçeler sunulduğunu belirten Tuncer, araçta can güvenliklerinin olması, ikinci elde değer kaybı olduysa o değer kaybının karşılanmasını talep etti.Mağdurlar bu konuyla ilgili şikayetlerini seslerini duyurmak adına yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

Galericiler de rahatsız 'Bu araçları almıyoruz'

Galeri işletmecisi Bülent Dinler ise söz konusu araçtaki problemden haberdar olduklarını belirterek bu tarz araçların ikinci ellerini almadıklarını vurguladı. Dinler, “galerici arkadaşlarla aramızda konuşuyoruz. Şuan bu araçların ikinci ellerini satın almıyoruz. Neden almıyoruz, bu arkadaşların mağduriyetlerinden haberdarız ve başka arkadaşlarımız da mağdur etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Firmadan açıklama

Şikayetlerle ilgili Honda Türkiye’den yazılı bir açıklama geldi. Firmanın açıklamasında “Söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.

Firmanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Halihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic Sedan modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki kaporta göçükleri ile ilgili, Honda Türkiye olarak resmi bir açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Bu konuda almış olduğumuz müşteri başvuruları ve tespit ettiğimiz bazı sosyal medya paylaşımları üzerine, gerek teknik ekiplerimizce gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerde araçlarımızın fabrikadan çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı kayıt altına alınmıştır. Ancak yine de, müşterilerimizin beyanlarına istinaden söz konusu araçlarla ilgili detaylı bir teknik inceleme ve araştırma devam etmekte olup, bir sonuca varıldığında bilgiler muhatapları ile derhal paylaşılacaktır.”

İYİ PARTİ KARTAL’DA BAYRAMLAŞMA

NİYAZİ GÜNERİ PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ

Ramazan Dayanışma, Paylaşma ve Komşuluk Bağlarının Güçlendiği Bir Ay

Başkan Gökhan Yüksel’den Ramazan Bayramı Mesajı

TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU

Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması

Ramazan Destekleri Tamamlandı

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı

Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı

Kartal’da 18 Mart’ta Çanakkale Şehitleri 111. Yılında Saygıyla Anıldı

CHP PENDİK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİNE KATILDI

PENDİK CHP'DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET

Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması

Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı

10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, BASIN MENSUPLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha

TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU

Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı

Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi

Çorbada Bizim de Tuzumuz Var

GELENEKSEL İFTARA YOĞUN KATILIM

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR MİTİNGİ PENDİK'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti

Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programında Buluştu

Okullarda Sıfır Atık Projesi Başladı

Yükleniyor

loading

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

GELENEKSEL İFTARA YOĞUN KATILIM

ÇAYKARALILAR DERNEK BAŞKANI FATİH KAYA OLDU

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ

KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİ KARTAL İFTAR VERDİ

KASTAMONULULAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

GÜRSEL TEKİN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17