Tarih: 17.10.2017 14:42

Toefl nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Toefl (Test of English as a Foreign Language) İngilizce dil yeterliliğini ölçmek amacıyla uygulanan bir sınavdır ve Amerika'da bulunan Educational Testing Service (ETS) tarafından dünyanın birçok yerinde yapılmaktadır.

Toefl sınavına kimler başvurabilir?
Toefl, İngilizce dilinde eğitim veren lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına girmek isteyen ve ana dili İngilizce olmayan öğrencilerin okullara kabul kriteri olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra günümüzde birçok şirket iş başvuruları sırasında Toefl sınavından alınan puanı İngilizce yeterliliği açısından kabul ediliyor.

Toefl başvurusu nasıl yapılır?
Toefl başvurusunu birkaç yöntemle yapabiliyorsunuz. Resmi sitesi üzerinden bir hesap oluşturarak online kayıt yaptırabilir, telefonla, e-posta ile veya kendiniz gidip belirlenen yerlerde başvurunuzu yapabilirsiniz. Toefl başvurusu için herhangi bir tarih olmadığı için, istediğiniz zaman başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak en kolay yöntem olarak internetten kayıt yaptırmak tavsiye ediliyor.

Toefl başvurusu yapmak için tıklayınız

Toefl sınav içeriği
Toefl sınavı okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere dört bölümden oluşuyor ve bölümlere göre çeşitli görevleri oluyor. Okuma bölümünde adayın, belirlenen akademik metinler üzerinden okuma ve yöneltilen sorulara cevap vermesi değerlendiriliyor. Dinlemede tartışılan konuları dinleyip anlaması, ardından soruları yanıtlaması gerekiyor. Konuşma bölümünde belirlenen bir konu hakkında adayın düşüncelerini paylaşması, okuma ve dinleme bölümünde verilen görevlere göre konuşması bekleniyor. Son olarak yazma bölümünde ise okuma ve yazma bölümlerinde verilen görevlere göre kompozisyonu yanıtlaması ve yazarak bir fikri savunması bekleniyor. Toefl sınav puanlarının iki yıl süreyle geçerliliği olduğunu unutmayın.

Toefl sınavına hazırlık
Toefl sınavına hazırlanırken düzenli ve sistemli çalışabilmek için dil eğitimi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Toefl sınavlarına hazırlık kitapları, sınavla ilgili detayları öğrenmeniz ve örnek soru tipleriyle alıştırma yapmanız için oldukça işinize yarayacak.

Zeynep BALİÇ
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —