• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    50,83% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6645,01% -2,97
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Borsa gözünü zirveye dikti

ABD ile Türkiye arasındaki vize  işlemlerinin askıya alınması ve bölgede artan jeopolitik risklerin etkisiyle  geçen hafta 100.000 seviyesinin altını gören BIST 100 endeksi, bu hafta yükselişe  geçerek gözünü tekrar zirveye dikti.

EKONOMİ 17.10.2017 14:27:50 0
Borsa gözünü zirveye dikti

Bu yıl, eylüldeki değer kaybının ardından ekim ayına alış ağırlıklı  başlayan BIST 100 endeksi, Türkiye ile ABD arasındaki vize işlemlerinin askıya  alınması ve bölgede yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle 21 Haziran'dan bu  yana ilk defa 100.000 seviyesinin altına geriledi. Bu seviyeden gelen alımlarla  tekrar yükselişe geçen BIST 100 endeksi, dün itibarıyla 107.000 seviyesinin  üzerini gördü.

Uzmanlar, ABD ve Türkiye arasında vizelerin askıya alınması ve Irak'ın  kuzeyinde yapılan gayrimeşru referandumla bölgede artan jeopolitik riskler sonucu  BIST 100 endeksinde sert satışlar görüldüğünü, geçen hafta 100.000 seviyesinin  altına gerileyen endeksin, Türk ve ABD'li yetkililerden gerilimi artırıcı  açıklamaların gelmemesi ve IMF'nin Türkiye'ye yönelik 2017 ve 2018 büyüme  beklentilerini yukarı çekmesi sonucu alış ağırlıklı bir seyir izleyerek  kayıplarını telafi ettiğini belirtti.

'ENDEKSTE ÇOK SERT SATIŞLAR OLMASINI BEKLEMİYORUM'

Konuya ilişkin muhabirine değerlendirmede bulunan İntegral Yatırım  Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, normal şartlarda 110.000 puanda 'yorulan'  BIST 100 endeksinde, 105.000 seviyelerine doğru bir miktar kar satışının genel  olarak beklendiğini ifade etti.

Turşucu, Kuzey Irak referandumu ile ABD-Türkiye arasındaki vize  gelişmelerinin piyasalarda 'sürpriz' satışlara neden olduğunu belirterek, Irak'ın  kuzeyindeki referanduma uluslararası blok tarafından tavır alınması ve ABD vize  yasağının ardından yumuşamaların başlamasının borsaya güçlü alımlar gelmesini  sağladığını söyledi.

Endeksin geldiği noktanın, gelişmeler öncesinde teknik olarak düzeltme  bekledikleri seviyeler olduğuna işaret eden Turşucu, 9 aylık bilanço döneminin  başladığını ve endeks üzerinde ağırlığı olan pek çok büyük şirkette yine yüksek  performans beklendiğini kaydetti. Turşucu, endekste çok sert satışlar olmasını  beklemediğini, güçlü ve iyi şirketlerde bilanço beklentili alımların devam edecek  gibi göründüğünü ifade etti.

Turşucu, piyasaların vize ve jeopolitik risklerle ilgili gelişmeleri  izleyeceğini, dolar endeksindeki güçlenmenin gelecek süreçte gelişmekte olan  piyasaları bir miktar rahatsız edebileceğini söyledi.

BIST 100 endeksinde güçlenmenin devam etmesi için endeksin 106.700  seviyesinin üzerine yerleşmesi gerektiğini, bu durumda ilerleyen günlerde 110.000  seviyesine doğru güçlenmeleri görebileceklerini ifade eden Turşucu, endeksin  106.700 seviyesini geçmekte başarısız kalması durumunda ise 105.000 desteğine  doğru kar satışlarının görülebileceğini kaydetti.

'ENDEKSTE YENİ REKOR SEVİYE GÖRME İHTİMALİ MASADA'

Stratejist Cüneyt Paksoy da dolar/TL'de 3,80'lerden 3,65-3,60  aralığına geri dönülmesine paralel BIST 100 endeksinde  de güçlü bir tepki  oluştuğunu belirterek, dolar bazlı 3,3 centlerden 2,7 centlere kadar oluşan geri  çekilmenin BIST 100 endeksi için tekrar görece ucuzluk meydana getirdiğini  söyledi.

Paksoy, Türkiye-ABD gerginliği, AB ile ilişkiler, Kuzey Irak ve Suriye  üzerinden takip edilen jeopolitik riskler, içerideki siyasi süreç, ABD Merkez  Bankası (Fed) ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi majör merkez bankaları  paralelinde ilerleyen global piyasaların seyrinin bu tepki hareketinde dikkatle  izlenen başlıklar olacağını vurguladı.

Özellikle dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yakından  izleneceğini ifade eden Paksoy, 'BIST 100 endeksi, 105.000-106.000 aralığı  üzerinde kalabildikçe ve devamında 107.000-108.500 ara direnç aralığı kalıcı  geçilebildikçe 110.000'leri yeniden test etme ve üzerinde yeni rekor seviye görme  ihtimali masada. 110.500 üzerinde kalıcı olabildikçe ve ara direnç olan   111.500  üzerinde ek kuvvet kazanabildikçe 113.000 ve 115.000 kanal direnç hedefleri  realize olabilir.' şeklinde konuştu.

Kar satışları devam ettikçe 105.000-106.000 puan aralığının önemli  destek seviyesi olarak takip edileceğini belirten Paksoy, 'Buranın altına tekrar  kalıcı inilmesi halinde aşağıda 100.000 psikolojik eşiği içinde barındıran  101.500- 99.000 aralığı destek olarak izlenecek.' dedi.

 

 

TUZLA’DA BAYRAM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

3. GELENEKSEL ÇANAKKALE GEÇİLMEZ SATRANÇ TURNUVASI’NDA HAMLELER KONUŞTU

Kartal Belediyesi’nden Afet Farkındalığı Çalışması

Ramazan Destekleri Tamamlandı

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde Lokma ve Kandil Simidi İkramı

Merhum Meclis Üyesi Umut Daştan, Mezarı Başında Anıldı

CHP PENDİK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENİNE KATILDI

PENDİK CHP'DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET

Kartal Belediyesi’nden İbadethanelerde Kapsamlı Temizlik ve Bakım Çalışması

Gazeteciler Aile Ortamında İftarda Bir Araya Geldi

Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da Açıldı

10. VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TUZLA BELEDİYESİ VE İBB İŞ BİRLİĞİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK DÜZENLEME

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, BASIN MENSUPLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Bir Başarı Daha

TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI SOFRADA BULUŞTU

Kartal Belediyesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Emekçilerini Unutmadı

Kartal Belediyesi’nden Okullarda Afet Bilinci Eğitimi

Çorbada Bizim de Tuzumuz Var

GELENEKSEL İFTARA YOĞUN KATILIM

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR MİTİNGİ PENDİK'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tuzla Belediyesi’nden Konaşlı TOKİ ve çevresine ücretsiz ring hizmeti

Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programında Buluştu

Okullarda Sıfır Atık Projesi Başladı

Kartal’da Sanat Rüzgârı: “Bıraktığımız İzler” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

BAŞKAN ÇALIK 355 GÜN SONRA İLK KEZ HÂKİM KARŞISINDA

SOKAKTA SAHADA SAHNEDE KADINLA GÜÇLENEN KENT

8 MART’TA ANLAMLI BULUŞMA

NİYAZİ GÜNERİ İHTİYAÇ SAHİBİ VE ENGELLİ BİREYLERLE İFTARDA BULUŞTU

Yakacık Kadın Yaşam Merkezi Kapılarını Kadınlar İçin Açtı

Yükleniyor

loading

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

GELENEKSEL İFTARA YOĞUN KATILIM

ÇAYKARALILAR DERNEK BAŞKANI FATİH KAYA OLDU

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK YENİDEN SİLİVRİ’YE SEVK EDİLDİ

KARTAL KAYMAKAMI YETİMLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİ KARTAL İFTAR VERDİ

KASTAMONULULAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

GÜRSEL TEKİN YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN İSTANBUL 4 NO’LU ŞUBE YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL’DAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17