• BIST 100

    10464,48%1,44
  • DOLAR

    41,84% 0,01
  • EURO

    48,80% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5666,72% 0,11
  • Ç. ALTIN

    9359,81% 0,00

DUnyanın en genç lideri olacak

AB politikalarına karşıt görüşleri ve mültecilere karşı sert tutumuyla tanınan 31 yaşındaki Sebastian Kurz’un seçim zaferi büyük yankı uyandırdı. Kurz’un ÖVP’sinin başarısı ve FPÖ’nün yükselişi Avrupa’da aşırı sağ i

DÜNYA 17.10.2017 14:25:55 0
DUnyanın en genç lideri olacak

Avusturya’da yapılan genel seçimdeki sandık çıkış anketlerine göre Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz liderliğindeki Avusturya Halk Partisi (ÖVP), yüzde 31.6 oy oranıyla birinci parti oldu. 31 yaşındaki Kurz, koalisyon kurulabildiği takdirde dünyanın en genç başbakanı olacak. Avusturya Devlet Televizyonu ORF’nin yayımladığı son verilere göre,  bir önceki seçimlere kıyasla oy oranını 7.6 puan artıran ÖVP, yüzde 31.6 oy oranıyla birinci parti, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) de yüzde 26.9’luk oy oranıyla ikinci parti oldu. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) bir önceki seçimlere nazaran yüzde 5,5’lik artışla yüzde 26 oy oranına ulaşarak 3’üncü parti konumunu korudu. Bu durum oylarını ciddi oranda artıran partiyi seçimler sonrası kurulacak koalisyon görüşmelerinde kilit konuma taşıdı. Mektup oylarının sayımının ardından resmi sonuçlar, 19 Ekim Perşembe günü İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka tarafından açıklanacak.

Kurz’un genç yaşında böyle büyük bir başarıyı kazanması ise her ne kadar Avrupa’da şaşkınlığa neden olsa da beklenen bir gelişmeydi. Kurz’un siyasette yükselmesi “mülteciler ve yabancılar” konusundaki sözlerine ve politikalarına bağlanıyor. Kurz seçim kampanyası boyunca Avrupa’ya göç yollarının kapatılması, AB’nin Avrupa’daki göçmenlere yardımlarının sınırlanması ve beş yıl Avusturya’da yaşamamış olan yabancıların yardımlardan muaf tutulması gibi vaatlerde bulunarak ülkede göçmenlere karşı gelişen tepkiyi oya çevirdi. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesinde Ankara’nın tepki gösterdiği isimlerdendi. 

Koalisyon seçenekleri

Avusturya’da ortaya çıkan sonuçlara göre hükümet kurma yetkisini üstlenecek Sebastian Kurz’un koalisyon oluşturmak için önünde 2 seçeneği olacak. Birçok siyaset bilimci ve gazeteci, programları neredeyse aynı olan iki parti ÖVP ve FPÖ’nün oluşturacağı merkez sağ-aşırı sağ koalisyonunu ilk ve olası en güçlü seçenek olarak değerlendiriyor. İkinci bir seçenek ise Sebastian Kurz’un başbakan olduğu, ÖVP ve SPÖ’nün bir kez daha kuracağı “büyük koalisyon” 
hükümeti.
 

Kurz kimdir?

Sebastian Kurz, öğretmen bir annenin ve teknisyen bir babanın oğlu olarak Viyana’da doğdu. Orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak siyaset sahnesine giren Kurz, daha 15 yaşındayken ÖVP gençlik kollarında çalışmaya başladı. Kurz, sadece 27 yaşında ise hiçbir diplomatik tecrübesi olmadan dünyanın en genç dışişleri bakanı oldu. Bu dönemde parti içindeki hızla yükselen Kurz’a, ÖVP tabanının da baskısıyla parti liderliği teklif edildi. Parti liderliği için bazı şartlar öne süren Kurz, bunların hepsini kabul ettirdi ve büyük bir güçle ÖVP’nin lideri oldu. 
Kurz’un başarısının ise rakiplerinin açıklarını görmek ve bu konuda doğru adımları atmak olduğu ifade ediliyor. Göçmenler konusunda ülkedeki rahatsızlığın üzerine giden Kurz, sert politikalarıyla ses getirirken, aşırı sağcı FPÖ’den daha aklıselim söylemiyle daha geniş kitlelerin beğenisini kazandı. Ülkesinde ‘Wunderwuzzi’ (Harika çocuk) olarak anılan Kurz’a ‘Muhafazakâr Macron’ benzetmesi de yapılıyor. Siyasi kariyeri için üniversite eğitimini yarıda bırakan Kurz, “Avusturya’yı Avrupa’nın zirvesine taşımayı” vaat ediyor.

Kurz, “Bu ülkede değişim için tüm gücümle çalışma sözü veriyorum. Bana verilen sorumluluğu alçakgönüllülükle kabul ediyorum” dedi.

MEMORİAL GÖZTEPE HASTANESİ AÇILDI

Başkan Yüksel, İstanbul Valiliği’nin Düzenlediği Muhtarlar Toplantısına Katıldı

Cemal Şahan Vefatının 7. Yılında Kabri Başında Anıldı

KARAKELLE GÜVEN TAZELEDİ

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

Kartal Esnafından Kadın ve Ailelere Destek

Engelli Vatandaşlara Ulaşım Kolaylığı

Kartal Belediyesi’nden Öğrencilerle Geri Dönüşüm Seferberliği

Niyazi Güneri Mazbatasını Aldı

Kartal Belediyesi Kreşlerinde Hayvan Sevgisi Küçük Yaşta Başlıyor

TUZLA’YA ÖRNEK PROJE

Kartal Belediyesi’nden Miniklere Renkli Tiyatro Şöleni

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİSİ TOPLANDI

İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kartal’da Anıldı

Pendik 10. Kitap Fuarı, 110 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Minik Öğrencilere Anlamlı Etkinlik

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN EBEVEYNLERE KENTSEL DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

Bugünkü Kazancım Gazze’ye

Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün Yeni Spor Salonu Kartal’da Açıldı

PENDİK CHP NİYAZİ GÜNERİ DEDİ

ESKİDEN YENİYE DÖNÜŞÜM RÜZGÂRI

BENİMLE OYNAR MISIN?

PENDİK 10. KİTAP FUARI BAŞLADI

HÜSEYİN BAŞ'TAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNE ZİYARET

Senin Anahtarın, Senin Geleceğin!

Kartal Gençlik Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN OTO SANAYİ SİTESİNE ZİYARET

BİZ MİLLETİMİZLE BİRLİKTE SİYASET YAPIYORUZ

Niyazi Güneri Basınla Bir Araya Geldi

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE…

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3