• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

ADD GENEL MERKEZİNDEN SURİYE AÇIKLAMASI

Suriye’de yaşananlar bağlamında bölgemizdeki ve dünyadaki son gelişmelerden alınacak çok ders olduğu açık.

GÜNDEM 11.12.2024 17:42:00 0
ADD GENEL MERKEZİNDEN SURİYE AÇIKLAMASI

İlk ders; 2011’den itibaren -tüm uyarılara karşın- uygulanan yanlış politikaların ve yapılan vahim hataların bedeli olarak, başta güneyimizdeki kukla terör devletçikleri ve demografik yapımızı tarumar eden milyonlarca sığınmacı olmak üzere çok ciddi bir dizi sorunla karşı karşıya kaldığımız ve bu sorunları; borca batmış bir hazine, üretimden kopmuş krizden krize sürüklenen bir ekonomi, çökmüş bir eğitim sistemi, adalet dağıtamayan bir yargı düzeni, yaralı bir demokrasi, sivil ve asker aşırı politize olmuş bir bürokrasi ve halkın güvenini büyük ölçüde yitirmiş bir iktidarla aşmak zorunda olduğumuzdur.

İkinci ders; 21. yüzyılın Sevr’i olarak yürürlüğe sokulan ve ABD Dışişleri Bakanı C. Rice’ın Ağustos 2003’de açıkladığı üzere, Kuzey Afrika’dan Çin sınırına kadar 22 ülkenin -etnisite, din ve mezhep temelinde parçalanarak- sınırlarının ve rejimlerinin değiştirilmesini amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) adım adım yürüdüğünün, Afganistan, Irak ve Libya’nın ardından Suriye’nin de halledildiğinin, sıranın İran’a geldiğinin ve nihai hedefinin ülkemiz -haritası ile sabittir- olduğunun görülmesi gerektiğidir.

Üçüncü ve en önemli ders ise, hep öyleydi ama asıl şimdi, Türkiye için izlenecek tek yolun Atatürkçü Düşünce Sistemi (Kemalizm) olduğu ve BOP’un ancak, akıl ve bilim rehberliğinde Laik Cumhuriyet, Antiemperyalist ve Üniter Ulus Devlet, Ulusal Birlik, Hukuk Devleti ve Demokrasi güçlendirilerek engellenebileceğidir.

Yıllardır ülkemizi yönetenler keşke, Büyük Atatürk’ün eşsiz dehasıyla paha biçilmez deneyimlerinden süzdüğü altın değerindeki;

“-Komşularımızın iç işlerine karışmayın!

-Kuzey komşumuz (SSCB-Rusya) ile iyi geçinin!

-Arap ülkelerinin aralarındaki mezhep çatışmalarında taraf olmayın!

-Sorulmadan akıl vermeyin!

-Emperyalist ülkelerin planlarına alet olmayın!” 

öğütlerine uysalar, O’nun devleti maceracılıktan uzak durarak namus ve liyakatla, akıl ve bilimle yönettiği için başarılı olduğunu görebilselerdi..

Herhalde artık herkes anlamış olmalıdır; coğrafyamızda, Üniter Ulus Devlet değilseniz, “Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti”niteliklerine sahip bir rejiminiz, sağlam bir iç cepheniz, güçlü ve siyasi etkilere kapalı bir ordunuz yoksa, halkınız uluslaşamamışsa, bölge devletleri olarak (1934 Balkan Antantı, 1937 Sadabat Paktı gibi) saldırmazlık ve işbirliği örgütleri de kurmamışsanız bağımsız bir devlet olmayı sürdürmeniz de, emperyalizmin saldırılarından korunmanız da, barış içinde yaşamanız da, bütün kalmanız da zor, hatta olanaksızdır.

Sahaya bakıldığında görülen, İsrail’in önünün açıldığı, “Arz-ı Mev’ud” (Ken’an Diyarı) hedefine yürüme motivasyonunun güçlendiği, topraklarını genişletmeye devam edeceği, batıya petrol ve gaz akışının güvenceye alındığı, tıpkı Afganistan, Irak ve Libya gibi Suriye’nin de daha uzun yıllar kan gölü olmaya devam edeceği ve bölgenin kolay kolay istikrara kavuşamayacağıdır.

Önderinin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu HTŞ ile anlaşıp diğer selefi örgütlerin ve yıllardır eğitip donattığı PYD(YPG)’nin katkılarıyla parçalayarak sınırlarını ve rejimini değiştirdiği Suriye’yi (tıpkı Afganistan’ı Taliban’a teslim ettiği gibi) görünürde bu örgütlere (aslında İsrail’e) teslim eden ABD gibi bir ülkeye güvenip -yine- peşine takılarak kazançlı çıkma hayaline kapılmak büyük hata olur.

Diğer büyük güçlerin tavırları; örneğin Çin’in sessizliği, Rusya’nın 60 küsur yıllık müttefikini ortada bırakması, İngiltere’nin perde gerisinde her zamanki işini yapması ve Almanya dahil AB ülkelerinin suya sabuna dokunmayışları gerçekten ibret vericidir. 

Bir o kadar ibret verici olan da; birkaç gündür dünyaya herkesin verilen rolü oynadığı, üzerinde anlaşmaya varılmış bir senaryo ile çekilip yıllardır sürdürülen bir dizi filmin Suriye bölümünün izlettirilmekte olduğudur. 

Unutulmamalıdır; İngiltere Başbakanı LordPalmerston’un (1784-1865) İngiltere parlamentosunun girişinde de yer alan “İngiltere’nin daimi dostu yoktur. İngiltere’nin daimi düşmanı da yoktur. İngiltere’nin daima çıkarları vardır.” sözü, başta ABD bütün emperyalist ülkeler için geçerlidir. (İsrail bu konuda örnek gösterilemez, çünkü İsrail, ABD’nin dostu ya da müttefiki değil, adeta 51. eyaleti, Orta Doğu’daki uç beyliğidir.)

Durum ciddidir. Kamuoyu doğru bilgilerle aydınlatılmalı, iç cephe bütünlüğü sağlanmalıdır. Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, sığınmacıları ülkelerine gönderme planı hemen devreye sokulmalı, kevgire dönmüş sınırlarımız titizlikle korunmalıdır. Boş böbürlenmeler bırakılmalı, anlık kimi gelişmeleri iç politika malzemesi olarak kullanma fırsatçılığına düşülmemeli, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesi ve “Devlet Aklı” ile yaşananlar doğru okunup ABD-İsrail-PYD ittifakının bölge planlarına karşı önlem alınmalıdır. 

Türk Ulusu 102 yıl önce olduğu gibi yine emperyalizmi ve uşaklarını hüsrana uğratacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını dahili ve harici bütün bedhahlara gösterecektir.

Saygılarımızla.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

KARTAL'DA YILSONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Kartal Belediyesi’nden 19 Mayıs’a Yakışır Kutlama: Spor ve Sanatla Dolu Bir Bayram

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediyesi’nden Nefes Farkındalık Semineri

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BAKSM’DE SERGİLENİYOR

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Kartal’da Engeller Değil Çözüm Yolları Konuşuldu

Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 244 Vatandaş Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi’nden Besin Alerjisi Farkındalığı Etkinliği

Prof. Dr. Oğuz Özyaral’dan Bahar Alerjisi Uyarısı

SPORCULAR 8. KEZ ŞEHİTLER İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

ANNELER GÜNÜ’NÜ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRDİLER

Hastalık Değil Farklılık

LGS MOTİVASYON SEMİNERİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

ÇOCUKLAR EL YAPIMI KÂĞITLA HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

Her Şeyi Değiştiren Bir Yürek Anne Kadın Emeği Pazarı Kartal’da açıldı

KÂĞITHANE’DE HAŞERE VE SİNEKLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE

ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ SERİKSPOR TARİH YAZDI

KÂĞITHANE’DE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

GELECEĞİN ÇEVRE ELÇİLERİ ATIKLARIN DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Değerli ol, varlığını hisset

Kartal’da Engelliler Haftası maçında kazanan dostluk oldu

YAŞAM BAHÇESİ YAZA HAZIR

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı’nın 165’incisi Gerçekleştirildi

BEYLİKDÜZÜ HALKI BAHARI HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ İLE KARŞILADI

Kartal'ın İlham Veren Fikirleri: 'Üretken Yapay Zeka Eğitimi'

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Irak güçleri Kerkük’e girdi

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

Enis Arıkan Münih yolcusu!

Ünlü rekabet dizi oluyor

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE…

ADD'den 8 Mart Açıklaması

ADD GENEL MERKEZİ SUBAYLARA SAHİP ÇIKTI

KARTAL ADD DEVRİM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

RANDEVUSUZ HALK GÜNÜ YOĞUN KATILIMLA SÜRÜYOR

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2